Początki działalności sięgają 2004 roku. Zakład jest kontynuacją wcześniej prowadzonej przez ponad 10 lat działalności młynarskiej. Stała modernizacja zakładu daje możliwość wytwarzania wyrobów powtarzalnych o znakomitych walorach smakowych. Obecna produkcja nastwiona jest na wyroby piekarnicze i cukiernicze według własnych tradycyjnych receptur, na bazie najwyższej jakości surowców.
Specjalizujemy się również w wyrobach okazjonalnych i artystycznych. Nasze ciasta i torty stanowiły już ozdobę wielu uroczystości i były miłą niespodzianką dla wielu solenizantów, jubilatów i nowożeńców. Tajemnicą powodzenia naszej firmy jest sumienność i staranność z jaką podchodzimy do pracy. Nasza oferta nieustannie poszerzana jest o nowe wyroby. Asortyment jest modyfikowany o wyroby sezonowe. Nasze produkty dostarczamy codziennie do ponad 300 sklepów z terenu Wielkopolski i województw ościennych.
Ideą firmy jest dostarczanie każdego dnia świeżych wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Wartością nadrzędną dla nas jest to, aby oprócz walorów smakowych nasze produkty były zdrowe i naturalne. Pracujemy z pasją i dokładamy wszelkich starań, aby sprostać wymaganiom każdego klienta.
Właściciel, Magdalena Sendal
Lider Programu Kompleksowego Zrządzania Jakością w 2015 roku.
Wyróźnienie I stopnia Wielkopolskiej Nagrody Jakości.
Wyróźnienie I Stopnia XIV edycji Wielkopolskiej Nagrody Jakości.
List gratulacyjny Wojewody Wielkopolski.
Wyróżnienie za osiągnięcia w doskonaleniu zarządzania.
Lider Programu Kompleksowego Zrządzania Jakością w 2012 roku.
Lider Programu Kompleksowego Zrządzania Jakością w 2010 roku.
Tytuł laureata konkursu Wielkopolka Jakość w 2008 roku.